Tiny met panelen…

Posted on Posted in simone

De laatste paar weken krijg ik vragen van Wouter en van de gemeente om vorm te geven aan mijn tiny house.

Één van de vragen gaat over de Nuon aansluiting. Gezamenlijk met andere bewoners een aansluiting aangaan en delen in de kosten, alleen of helemaal geen aansluiting van de Nuon? Geen aansluiting van een energieleverancier? Dat is gek!

Wouter stelde voor en tegelijkertijd adviseerde hij dat ‘zelfvoorzienend’ een goede optie is, dit past bij het huisje. Geen energieleverancier maar zonnepanelen?
Direct antwoord ik paniekerig “nee!”
De gedachte alleen al om primitief te  wonen en gehannes met de belangrijkste voorzieningen maakt mij angstig. Daar heb ik niet voor getekend.

Ik ben Antilliaans, laat ik het zo zeggen; het gemak van zo vaak als ik wil gebruik maken van warm water, echt een pré is. Geen gedoe of iets aandraaien voor je stroom hebt. Gewoon een druk op de knop en er is licht, zonder na te denken.
In Nederland schijnt de zon nauwelijks, wat doe ik dan met zonnepanelen?
Onbekend maakt onbemind, maar toch blijf ik nieuwsgierig naar de voordelen. Toch gek, dat men zo gekleurd kan zijn als je ergens geen verstand van hebt.

Hier en daar wat surfen op het net, mensen om mij heen geraadpleegd en uiteindelijk toch gekozen om afstand te doen van de Nuon. Niet alleen omdat het beter is voor het milieu. Het is duurzaam, veilig, stil en schoon maar ook om kosten te besparen. Niet meer afhankelijk van een energiemaatschappij.
Ik ben om, ik krijg zonnepanelen en zonnecollectoren. Hoe cool is dat!?…

11 thoughts on “Tiny met panelen…

  1. Fantastisch. De huurhuizen in de Tilburgstraat (het rijtje van Constance) krijgen ook zonnepanelen als ze dat willen tegen een huurverhoging van ongeveer 13 euro. Per maand. Goede voorziening dus, ook voor jou. Stoer van je om die beslissing te maken. ?Van jou.

  2. Wat leuk Simoontje!
    Als mede-antilliaantje kan ik dat heel goed begrijpen hoor. Dushi bida zonder zorgen 🙂
    Ik word ook steeds benieuwder naar meer beelden van je huisje en de omgeving. X

  3. Heel cool Simone! Ik woon sinds eind mei ‘off-grid’ in mijn Tiny House in Alkmaar en dat gaat heel goed! Ok ik had dan toevallig afgelopen maandag een keer dat de accu’s leeg waren door een defecte dompelpomp, maar ook dat weer overleefd en alles draait weer als een zonnetje. Het is heel goed om bewust om te gaan met je verbruik, en heel goed te doen hoor! Dus zet ‘m op, je bent heel goed bezig! 🙂 Groetjes, Marjolein

  4. Hey Simone
    best spannend al die beslissingen nemen vooral als het om dingen gaat waar je je nog niet zo in verdiept hebt . Maar ook erg leuk om op deze manier je eigen huisje te creëren met al jou wensen en gemakken maar zeker ook voordelen. Geniet nu ook maar vast van alle voorpret 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *